Yavru tavşan bakımı; hakkında bilmeniz gereken ilk şey karton kuta değil, yeterli büyüklükte bir kafesin içerisinde bakımı sağlanmalıdır. Kutuda beslenmesi ve bakımı sağlanılan yavru tavşanların ayakları sürekli olarak ıslak kalacağı için bitlenme ve hastalıklar görülebilinir. Kutu da bakımı sağlanan Yavru tavşanı sürekli yıkasanız dahi ayaklarından çıkmayacak o idrar kokusu evinizin kokusunu değiştirecektir. Hatta kutu da beslenmeye devam ederse, eve vermiş olduğu kokular çeşitli haşaratları kendilerine çekeceklerdir. Durum böyle olunca tavşan sizden kaçak ve kucağınıza almanıza izin vermeyecektir. Öncelikle etrafa vermiş oldukları kokulardan kendileri rahatsız olacaktır ve sizden uzak duracaktır.
Yavru tavşanın ilk bakımı anne tavşanın eşsiz sütü ile karşılanmalıdır. Nasıl anne sütü bebekler için önemli ise yavru tavşanın ilk gelişimi açısından anne tavşanın sütü önemlidir. Yeni doğum yapmış anne bir tavşanın bebeği dünyaya tüysüz şekilde gelir. Bu durumda tavşan sahibine önemli bir sorumluluk düşmektedir. Yavru tavşanın onu koruyacak tüyleri olmadığı için üşümemesi ve hastalanmaması için onun ısısını koruyabileceği bir alanda tutulması gerekir. Yavru Tavşanın bakımı sağlanırken ona fazla ellemeye ve yakının da durmamaya önem verin. Eğer anne tavşan onu sevdiğinizi ve okşadığınızı fark ederse ve sizin kokunuzun ona geçtiğini hissederse yavru tavşanı ret edecektir.
Yavru tavşanlar belirli bir büyüklüğe gelinceye dek Eğer sürekli yavru tavşanınıza yeşillikler verirseniz ishal olmasına neden olursunuz. İshale yakalanmış yavru bir tavşanın da yaşama şansı yok denecek kadar azdır. Eğer anne tavşan yavrusunun yakınında değil ve ona sütünden veremiyorsa, çeşitli vitamin ve mineral kaynaklı mamalar ile besleyebilirsiniz. yeşil yapraklı sebzeler ile beslemeyin
http://tavsan.gen.tr/yavru-tavsan-bakimi.html
